Charlotte van der Kruijk

Wie zit er eigenlijk achter PsychoSoest?

charlotte van der kruijk psychosoestIk ben Charlotte van der Kruijk (1975) en sinds begin 2013 werk ik vanuit mijn vrijgevestigde praktijk “PsychoSoest”. Eigen baas, geen medewerkers, maar wel een breed netwerk en goede inbedding. Ik werk met veel plezier als zelfstandig ondernemer, waarbij ik streef naar een laagdrempelige, persoonlijke aanpak.

Ik woon zelf ook in Soest met mijn gezin. Als geboren en getogen Brabantse ging ik naar een gymnasium in Eindhoven. Voor mijn studie vertrok ik met alle liefde naar het prachtige Maastricht. Daar studeerde ik Gezondheidswetenschappen (specialisatie Geestelijke Gezondheid Kunde) aan de Universiteit Maastricht. Ik werk sinds 1996 als behandelend psycholoog in de GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg). Werkgevers tijdens mijn studie waren o.a. de Universiteit Maastricht, Riagg Weert en Kindertelefoon Heerlen. Na mijn studie volgden Parnassia in Den Haag, Meerkanten in Ermelo, Symfora Groep (de Meregaard) in Almere en vervolgens Altrecht GGZ in Zeist. Ik werkte die jaren ambulant, klinisch en op deeltijdafdelingen met uiteenlopende doelgroepen.

Sinds 2001 ben ik GZ-psycholoog (hiervoor is een tweejarige postdoctorale studie vereist) en van 2009-2012 heb ik ter verdieping de vierjarige, specialistische opleiding tot Klinisch Psycholoog BIG en Psychotherapeut BIG gedaan binnen Altrecht GGZ en RINO Utrecht. In 2013 besloot ik uit loondienst te gaan om me volledig op de opbouw van mijn eigen praktijk te kunnen richten. En dit bevalt me uitstekend! Ik zorg er wel voor dat ik binnen zo’n ‘eenmanspraktijk’ voortdurend intensief contact houd met collega’s binnen twee intervisiegroepen en mijn beroepsvereniging (LVVP). Voldoende achtervang en steun voor mezelf als psychotherapeut vind ik van groot belang, want alleen dan kan ik een goeie hulpverlener zijn en blijven voor mijn cliënten. Bij- en herscholingen, die deels ook verplicht zijn voor mijn herregistratie, inspireren me tot blijven doorleren binnen dit eindeloos fascinerende en bijzondere vakgebied. Af en toe sta ik op de RINO Utrecht / Rotterdam als docente voor een klas collega’s die GZ-psycholoog willen worden of treed ik op als consulente voor praktijkondersteuners GGZ in Soest.

Mijn officiële registratienummers in het BIG register vindt u via deze link.

Kwalificaties

Lid van de LVVP, de Stichting EFT, Vereniging voor Pessotherapie en Vereniging EMDR Nederland(VEN), VEN-erkende basistraining + daarna supervisies gevolgd.

BIG-nummer Klinisch en GZ-psycholoog 5905.4629.625 (m.i.v. 19 – 03 – 2001)
BIG-nummer Psychotherapeut 7905.4629.616 (m.i.v. 07 – 03 – 2013)
AGB-code praktijk 94060161
AGB-code zorgverlener/persoonlijk 94012611
KvK PsychoSoest 58024891
BTW-id: NL001700073B02 – PsychoSoest is vrijgesteld van BTW (KOR m.i.v. 01-01-2020)

Een aantal korte beoordelingen over mijn werk door (oud-)cliënten (hoewel een psychotherapeutisch proces niet zo gemakkelijk in een paar woorden te vangen is) kunt u vinden op de website van Zorgkaart Nederland.